Vaarbewijs 1

Uw vaarbewijs halen, omdat u beter voorbereid het water op wil of omdat het noodzakelijk is. Een vaarbewijs is verplicht als uw schip langer is dan 15 meter of sneller kan varen dan 20 km per uur. Ook bij het huren van een schip, zeker in het buitenland, kan het een voordeel zijn als u een vaarbewijs hebt. 

Cursusinfo

Wijs op Water biedt zowel een dagcursus als een drie avonden cursus aan voor VB1. De dagcursus is met name geschikt voor mensen met watersportervaring en/of weinig tijd. De drie avonden cursus is twee uur langer en biedt meer oefen/verwerkingstijd.

Met een beamerpresentatie nemen we de eerste vier hoofdstukken van dit boek door. Dan komen onderwerpen als veiligheid aan boord, eenvoudige motortechniek, meteo, brughoogten, aanleggen en afvaren, betonning en reglementen aan bod. Met de online trainer kunt u vragen en voorbeeldexamen oefenen. Elke paragraaf in het boek wordt afgesloten met een aantal oefenvragen.

Cursusmoment eerstkomende cursus, kijk voor volgende cursussen bij ‘planning

Capelle a/d IJssel          
zaterdag 26 augustus                          van 9.00 tot 16.00 
zaterdag 21 oktober                             van 9.00 tot 16.00
zaterdag 2 december                           van 9.00 tot 16.00

Capelle a/d IJssel:
dinsdag 22, 29 aug & 5 sept              van 19.00 tot 22.00


Delfshaven (R’dam)              
nog geen cursus gepland

Rottemeren (R’dam)            Mooie locatie direct aan de Rotte. Proefcursus met voor informatie/instructie en nazorg achteraf.
zaterdag 7 oktober                        van 9.00 tot 16.00

 Dordrecht                               
donderdag 24, 31 aug & 7 sept         van 19.00 tot 22.00          

Rotterdam Spaanse Polder  nog geen cursus gepland

Cursuskosten 

Voor zowel de avond- als de dagcursus kost € 150. Dit is nog steeds dezelfde prijs als de afgelopen jaren. Daarnaast heeft u dit boek nodig en dat kost € 23.  Als u graag online vragen oefent kunt u ook kiezen voor deze combi voor € 36.

                                             

Exameninfo:

Het examen wordt afgenomen door het CBR. Het inplannen van het examen kan u zelf doen via Mijn CBR .  Het is verstandig zo snel mogelijk een examenmoment te plannen. Eén of twee weken na de laatste cursus avond is voor de meesten ideaal.
Het examen legt u af op een beeldscherm en bestaat uit 40 meerkeuzevragen. U krijgt 60 minuten de tijd voor uw examen. De 40 vragen leveren een totaal van 80 punten op. Bij het behalen van 56 punten en meer bent u geslaagd. De minimum leeftijd voor het vaarbewijs is 18 jaar. Het is wel mogelijk al jonger het examen af te leggen. Bij slagen krijgt u dan  een getuigschrift dat op uw 18de ingewisseld kan voor het echte vaarbewijs.

Aanmelden: erik@wijsopwater.nl