Vaarbewijs 1

Uw vaarbewijs halen, omdat u beter voorbereid het water op wil of omdat het noodzakelijk is. Een vaarbewijs is verplicht als uw schip langer is dan 15 meter of sneller kan varen dan 20 km per uur. Ook bij het huren van een schip, zeker in het buitenland, kan het een voordeel zijn als u een vaarbewijs hebt. 

Cursusinfo

Wijs op Water biedt zowel een dagcursus als een drie avonden cursus aan voor VB1. De dagcursus is met name geschikt voor mensen met watersportervaring en/of weinig tijd. De drie avonden cursus is twee uur langer en biedt meer oefen/verwerkingstijd.

Met een beamerpresentatie nemen we de eerste vier hoofdstukken van dit boek door. Dan komen onderwerpen als veiligheid aan boord, eenvoudige motortechniek, meteo, brughoogten, aanleggen en afvaren, betonning en reglementen aan bod. Met de online trainer (zie hieronder) kunt u vragen en voorbeeldexamen oefenen. Elke paragraaf in het boek wordt afgesloten met een aantal oefenvragen.

Cursusmoment eerstkomende cursus, kijk voor volgende cursussen bij ‘planning

Capelle a/d IJssel          

zaterdag 15 juni                                          van  9.00 tot 16.00
maandag 24 juni                                         
 van  9.00 tot 16.00
maandag 22 juli                                         
 van  9.00 tot 16.00

Delfshaven (R’dam)            
                                            nog geen nieuwe cursus gepland

Rottemeren (R’dam)           zaterdag 6 april van 9.00 tot 16.00
                                             
mooie locatie direct aan de Rotte. 
                   nog geen nieuwe datum gepland

 Dordrecht                                 
                     nog geen nieuwe cursus gepland

 Rotterdam Spaanse Polder     
                      nog geen nieuwe cursus gepland                       

Cursuskosten 

Voor zowel de avond- als de dagcursus kost € 150. Dit is nog steeds dezelfde prijs als de afgelopen jaren. Daarnaast heeft u dit boek nodig, dat kost € 23.  Als u graag online vragen oefent kunt u ook kiezen voor deze combi voor € 37,50.

 Exameninfo:

Het examen wordt afgenomen door het CBR. Het inplannen van het examen kan u zelf doen via Mijn CBR .  Het is verstandig zo snel mogelijk een examenmoment te plannen. Eén of twee weken na de laatste cursus avond is voor de meesten ideaal.
Het examen legt u af op een beeldscherm en bestaat uit 40 meerkeuzevragen. U krijgt 60 minuten de tijd voor uw examen. De 40 vragen leveren een totaal van 80 punten op. Bij het behalen van 56 punten en meer bent u geslaagd. De minimum leeftijd voor het vaarbewijs is 18 jaar. Het is wel mogelijk al jonger het examen af te leggen. Bij slagen krijgt u dan  een getuigschrift dat op uw 18de ingewisseld kan worden voor het echte vaarbewijs.

Aanmelden: erik@wijsopwater.nl