Marifonie

Cursusinfo

Met een marifoon leg je contact met andere watersporters, havenmeesters en brugwachters. Wat zijn de gewoonten, hoe roep je op? Opleiding voor het basiscertificaat marifonie. Wil je nog verder weg? Dan is GMDSS een vervolg. Een grotere bevoegdheid (zeevaartmarifoon), DSC mogelijkheden en meer apparatuur (bv. EPIRB, SART).

Vanwege de overgang van de marifoonexamens naar het CBR is de dagcursus (op zaterdag) met aansluitend examen afgelopen. Marifonie wordt nu in een cursus van twee avonden aangeboden. Aansluitend maakt u zelf een afspraak bij het CBR voor een examen. 

Planning

Locatie: Capelle a/d IJssel 
dinsdag      19 & 26 maart  2024    van   19.00 tot 22.00
                    Er is nog geen nieuwe marifoon cursus gepland.                        Stuur gerust een mailtje als u belangstelling hebt.


Van het 
boek ‘Marifonie & Marcom-B’ , 11e druk nemen we de eerste avond hoofdstuk 1 & 4 door. De tweede avond nemen we de hoofdstukken 2 & 3 door en oefenen we met een voorbeeldexamen.  Achterin het boek is een overzicht opgenomen van afkortingen. In de bijlage mail ik je mijn versie daarvan. Daarin heb ik de afkortingen die je voor het examenmoet kennen vetgedrukt. De andere afkortingen zijn voor het GMDSS deel. 

Cursuskosten:        € 100
examen aanvraag:  €  77      

Aanmeldenerik@wijsopwater.nl