Vaartraining motorboot

 Eenmaal op het water is het niet zo moeilijk en lijkt iedereen een ervaren schipper. Maar het afvaren en straks weer terug aan de steiger of in de box…..  en wat als het onderweg drukker blijkt te zijn. Dan is er niet altijd veel ruimte en komt het er op aan om soepel het schip te varen en de bemanning waar nodig een taak te geven.

Zelf aan het roer. Uitvaren, onderweg en weer veilig aanleggen. Hoe instrueer ik de bemanning (vriendelijk en duidelijk)? Met welke lijn leg ik het schip eerst vast en hoe vaar je later weer handig weg? Met de theorie van het vaarbewijs 1 in gedachte blijkt elk schip veel meer te kunnen dan je eerst denkt. Sterker nog: dat blijk je zelf ook te kunnen na een ochtend of middag samen trainen.

Samen met twee andere cursisten vaar je een ochtend of middag met de Polaris1, een 8 meter motorkruiser met 32 PK inboard diesel. Vanuit Drimmelen steken we de beneden Merwede over en gaan in de Aakvlaai manoeuvreren (spelen) met de Polaris1. 

Planning

In het weekend van zaterdag 23/24 april 2022 zijn we wezen varen in de Biesbosch, mooi weer in een prachtige omgeving.  Ook training op uw eigen schip is een mogelijkheid, eventueel met extra opstappers om de kosten te drukken.  Wilt u praktijk ervaring op doen: laat het horen!

Planning

Als u belangstelling hebt om te komen varen laat dat dan vrijblijvend via een mailtje weten. Zodra er een groepje is gaan we samen varen.

Locatie
iKapitein
Aelbrechtskolk 53
3025 HB Rotterdam 

Kosten 
€ 130 pp incl. koffie/thee en iets hartigs tijdens de evaluatie.