Vaartraining motorboot

 Eenmaal op het water is het niet zo moeilijk en lijkt iedereen een ervaren schipper. Maar het afvaren en straks weer terug aan de steiger of in de box…..  en wat als het onderweg drukker blijkt te zijn. Dan is er niet altijd veel ruimte en komt het er op aan om soepel het schip te varen en de bemanning waar nodig een taak te geven.

Zelf aan het roer. Uitvaren, onderweg en weer veilig aanleggen. Hoe instrueer ik de bemanning (vriendelijk en duidelijk)? Met welke lijn leg ik het schip eerst vast en hoe vaar je later weer handig weg? Met de theorie van het vaarbewijs 1 in gedachte blijkt elk schip veel meer te kunnen dan je eerst denkt. Sterker nog: dat blijk je zelf ook te kunnen na een ochtend of middag samen trainen.

Samen met twee andere cursisten vaar je een ochtend of middag met de Polaris1, een 8 meter motorkruiser met 32 PK inboard diesel. Vanuit Drimmelen steken we de beneden Merwede over en gaan in de Aakvlaai manoeuvreren (spelen) met de Polaris1. 

In het weekend van zaterdag 13 & zondag 14 april 2024 gaat WoW weer varen in de Biesbosch, mooi weer ( te hopen) in een prachtige omgeving.  Ook training op uw eigen schip is een mogelijkheid, eventueel met extra opstappers om de kosten te drukken.  Wilt u praktijk ervaring op doen: laat het horen!

Planning

Aan het begin van het vaarseizoen onder begeleiding, met twee andere cursisten uitproberen wat er allemaal kan met een motorjacht. Op zaterdag 13 april (nog drie plaatsen) en zondag 14 april  2024 (nog één ochtend plaats vrij). (plus evt maandag 15 april). Kies een dagdeel, per ochtend/middag is er steeds plaats voor drie cursisten.

Locatie
Biesbosch, Drimmelen

Kosten 
€ 140 pp incl. koffie/thee en iets hartigs tijdens de evaluatie.